Els préstecs personals se solen destinar a finançar despeses importants, com ara la matrícula en un màster o la reparació del cotxe. N’hi ha, fins i tot, de dissenyats per a la reforma de l’habitatge, una de les despeses més importants que es poden contraure en relació amb la llar. Tot seguit, t’expliquem com triar el préstec per reformar casa teva que més s’adeqüi a les teves necessitats i els passos per sol·licitar-lo.
Beneficis d’un préstec per reformar una casa
Sol·licitar un préstec per reformar casa teva ofereix alguns avantatges que has de tenir en compte:
- Menys despeses de constitució. Per norma general, les despeses de contractació dels préstecs són inferiors a les d’altres productes destinats al finançament, com ara la hipoteca.
- Rapidesa. El temps per subscriure un préstec també sol ser inferior si es compara amb altres tipus de finançament, la qual cosa permet que es pugui començar la reforma amb més rapidesa. Per concedir un préstec, el banc només ha d'estudiar l’operació i, una vegada signat el contracte, el client rebrà els diners al compte bancari.
- Solvència del sol·licitant. Per valorar la concessió del préstec, el banc analitza només la solvència del sol·licitant, sense que estigui vinculat a un bé en particular, cosa que sí que passa en una hipoteca amb l’habitatge.
Consells per aprofitar al màxim el teu préstec per a la reforma de l’habitatge
Abans de contractar un préstec per reformar una casa, és convenient seguir certs consells. Entre altres, els següents:
- Tenir clara la mena d’obra que es vol fer. Un préstec per reformar l’habitatge es pot utilitzar per fer reparacions petites (com ara arreglar canonades o substituir portes i finestres), reformes mitjanes (com ara tirar a terra un envà o remodelar un bany) o fer una reforma integral. Segons la mena d’obres que es vulguin començar, hi ha diferents tipus de préstecs personals que es poden adaptar millor a cada necessitat.
- Fer un pressupost per preveure quin finançament serà necessari. Per norma general, l'import d'un préstec per reformar l’habitatge varia entre els 3.000 euros i un màxim de 60.000 euros, condicionat al límit màxim disponible de cada client. Cal fer una estimació adequada del pressupost per no quedar curt ni passar-se.
- Conèixer el cost real del préstec mitjançant el seu tipus d’interès. El tipus d’interès és el cost real que el préstec tindrà per a cada client, i això es pot conèixer a través de la Taxa Anual Equivalent (TAE). La TAE comprèn el Tipus d’Interès Nominal (TIN), que és el percentatge fix que el banc cobra per prestar els diners, juntament amb les comissions i la resta de les despeses associades al préstec.
- No endeutar-se per damunt de les pròpies possibilitats. Abans de sol·licitar un préstec per reformar l’habitatge, cal tenir en compte si s’estan pagant altres deutes, com ara una hipoteca o un altre préstec personal, ja que no s’ha de destinar més del 35 % dels ingressos nets al pagament dels deutes.
- Tenir present el temps de devolució del préstec. La majoria dels préstecs personals es tornen mitjançant el pagament de quotes personals, i el termini de devolució va dels 12 als 96 mesos.
- Llegir la lletra petita per entendre bé les condicions. Pot passar que un préstec comporti despeses afegides com ara la comissió d’obertura i de cancel·lació o una comissió d’estudi.
Com sol·licitar un préstec per reformar el teu habitatge a Banc Sabadell?
És possible sol·licitar un préstec per a la reforma de l’habitatge a través del web del banc. Després de rebre la sol·licitud, l’entitat fa un estudi de viabilitat i de solvència econòmica per valorar la capacitat de pagament del sol·licitant. Perquè l’anàlisi es pugui fer, el client ha de lliurar la documentació següent:
- Document Nacional d'Identitat (DNI) o una altra identificació.
- Per als professionals per compte d’altri, les últimes nòmines; per als professionals autònoms, còpia del document d’alta i les declaracions de pagament més recents de l’impost sobre el valor afegit (IVA) i de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).
- Certificats sobre l’habitatge; per exemple, si és propi o si s’hi està en règim de lloguer, o si es té una hipoteca.
- Declaració de la renda més recent.
- Número de compte corrent per domiciliar el pagament de les quotes del préstec.
Hi pot haver moltes entitats que demanin informació extra i, fins i tot, que demanin certa antiguitat com a client per poder tenir un historial sobre el qual basar-ne l’anàlisi. Després d’analitzar la viabilitat del préstec, si hi està conforme, el banc enviarà al sol·licitant la Informació Normalitzada Europea (INE), que incorpora totes les condicions del préstec i, també, una oferta específica feta amb les dades aportades a la sol·licitud. També rebrà el contracte de préstec, en el qual s’hi recullen tots els detalls.
Fotografia de Freepik